Instagram Reels nabídnou šablony a novou propagaci

25. 4. 2022Novinky

Instagram zkouší nový způsob, jak uživatelům pomoci vytvářet poutavější klipy Reels. Zároveň testuje novou možnost propagace krátkých videí v hlavním kanálu.

Šablony

Někteří tvůrci již mají na Instagramu k dispozici nový proces vytváření videí pomocí šablon. Ten umožňuje replikovat formát videí, která jste viděli ve svém feedu.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Šablony fungují tak, že můžete použít jakékoliv zveřejněné video, ze kterého Instagram vytvoří rámec klipů s odpovídajícími časovými značkami. Do těch pak můžete vkládat vlastní klipy.

Jedná se tak o snadný způsob, jak zlepšit načasování vašich videí. Jednoduše použijete jakýkoliv jiný klip jako předlohu. Šablony mohou navíc posloužit i těm, kteří mají problém přijít s novými nápady anebo kteří chtějí zlepšit svou tvorbu, protože jejich videa nevypadají tak dobře jako ostatní.

Propagace

Instagram také začal testovat další způsob, jak zvýšit zájem o Reels. Tomu by měly pomoci nové full-screen propagační záložky v hlavním kanálu videí.

Instagram nově zvýrazní několik Reels v rámci jednoho snímku. Poté můžete kliknout na jakoukoliv miniaturu Reels a přejít do hlavního feedu, anebo kliknout na tlačítko Watch Reels ve spodní části, které vás zavede do stejného místa.

Zdroj: Marsella Dondi

To je další krok k tomu, aby Instagram sjednotil obsah do jediné video platformy a zároveň splnil předsevzetí, že se v letošním roce dvojnásobně zaměří na videa.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře