Star Wars – tematické dočasné profilové fotky

15. 12. 2015Novinky

Možná jste zaznamenali, že ode dneška je možné doplnit si profilovou fotku na Facebooku o motiv nadcházející celosvětové premiéry Star Wars – The Force Awakens. Jsou k dispozici dvě verze, modrý a oranžový světelný meč, reprezentující světlou nebo temnou stranu síly. Jde o dočasnou změnu, po které se profilová fotka „vrátí zpět“ do předchozí verze.

U předchozích verzí této funkce „dočasné změny profilové fotky“ se většinou jednalo o aktivitu Facebooku a profile photo overlay byl prezentovaný značkou Facebook. Naposledy například v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži. Rovněž některé fotbalové kluby, např. Real Madrid, nabídly svým fanouškům možnost upravit si fotku do klubových motivů.

Tentokrát se však jedná o výsledek strategické spolupráce Facebooku a společnosti Disney. Není to placená služba, dočasnou změnu profilové fotky si nelze „koupit“. Tuto funkci mohou využít pouze verifikované stránky s globálním partnerstvím s Facebookem. V tomto případě tedy jde o beta test se studiem Disney.

12346554_1541696192819196_6837443102469704440_n

V budoucnu bude u globálních událostí, se kterými má Facebook strategické partnerství, například u významných sportovních klání, možné tuto funkci ve vybraných případech využít. Samozřejmě jde o novou věc, kterou Facebook testuje a sleduje sentiment kolem jejich nasazení. Další vývoj produktu bude záviset i na výsledcích těchto testů. Nasazení funkcionality se dá nicméně očekávat například pro nadcházející šampionát Euro 2016.

Zkuste se v rámci celosvětového očekávání premiéry Star Wars spojit se světlou anebo temnou stranou síly, původní postery najdete na stránkách Star Wars, resp. Star Wars Movies. Funkci poznáte tak, že pod fotkou s mečem najdete tlačítko „Try it“. Když si profilovou fotku změní některý z vašich přátel, funkci vám nabídne i jeho vlastní dočasné profilové foto.

Ať vás provází síla!

Od ledna 2016 jsem Sales Hunter v ROI Hunter. Ex-Facebooker: od června 2013 do prosince 2015 jsem pracoval ve Facebook Dublin jako Client Partner, Czech. Teď jsem v Praze. Chcete dělat Facebook Ads pořádně? Zde se dozvíte jak. Jo a pište nám feedback, tento server je pro vás.

Komentáře