Facebook spouští vertikální fullscreenové zobrazení videí

4. 4. 2024Novinky

Facebook začne všechna videa přehrávat vertikálně ve formátu přes celou obrazovku. Díky tomu získají konzistentní zobrazení, které odpovídá moderním trendům. Aktualizací prošel také algoritmus pro doporučování video obsahu.

Dosud Facebook zobrazoval videa v závislosti na jejich délce nebo místě, kde jste je sledovali, v horizontální poloze nebo podobně jako v kanálu příspěvků.

Když ovšem nyní kliknete na kterékoliv video kdekoliv na Facebooku, zobrazí se vám nově pouze vertikálně v celoobrazovkovém formátu.

Otočíte-li telefon, sledovat jej budete moci také na šířku.

Zdroj: Meta

Kromě nového formátu přehrávání přidává Facebook i nové ovládací prvky. K dispozici bude například zjednodušené uživatelské rozhraní pro reakce, vylepšený posuvník ve spodní části obrazovky pro procházení klipů nebo možnost snadného přeskakování zpět a vpřed.

Zdroj: Meta

Meta zdokonaluje i svůj algoritmus pro doporučování video obsahu. Nově proto nabídne lepší doporučená videa všech délek, o kterých se domnívá, že se uživatelům budou na základě jejich zájmů líbit.

Nejlepší výkonnost na Facebooku mají podle Mety vysoce kvalitní a poutavá videa, bez ohledu na typ nebo délku. Doporučovat proto bude ještě více Reels, které jsou kvalitní a originální (nepřesdílené z jiných platforem), protože tato videa zaznamenávají u diváků zvýšenou poptávku.

Meta začíná nový fullscreenový přehrávač videí zavádět v USA a Kanadě, další regiony budou následovat později v tomto roce. Nové ovládací prvky by měly být k dispozici během několika týdnů.

Podrobnosti o novinkách se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře