Instagram spouští tříminutové Reels

20. 3. 2024Novinky

Instagram rozšířil test videí Reels s delší stopáží. Někteří uživatelé už mohou v aplikaci nahrávat videa dlouhá 3 minuty.

Instagram o možnosti uploadovat tříminutové reely informoval loni v srpnu a nyní je již dostupná u vybraných uživatelů. Tehdy také zmínil možnost desetiminutových videí, k těm ovšem zatím nedošlo a v živém testování je pouze kratší varianta.

Maximální stopáž Reels Instagram rozšířil oproti současnému limitu 90 sekund.

Uploadovat přitom můžete pouze předem natočené nahrávky, pořizovat videa přímo prostřednictvím kamery Reels zatím nelze.

Zdroj: Justin Jarvis

Instagram se k nové stopáži Reels uchyluje proto, že delší videa se stávají trendem i na ostatních platformách, které se snaží nabídnout uživatelům více obsahu, který je zaujme. Také Instagram se tímto krokem snaží zvýšit jejich angažovanost.

Delší doba sledování znamená více zapojení, a protože se sociální sítě odklánějí od sociálních prvků, je udržení zájmu novým klíčem k trvalému růstu aplikací. Kromě toho delší videa umožňují více monetizace prostřednictvím in-stream reklam.

V lednu Meta oznámila, že konzumace Reels meziročně vzrostla o 20 %, přičemž její doporučení obsahu založená na umělé inteligenci pomáhají maximalizovat růst a zvyšují používání Facebooku i Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře