Tipy, jak vytvořit ideální video pro Instagram

8. 3. 2022Návody

Instagram přinesl několik doporučení, jak vytvořit správné video, které na platformě zaboduje. Inspirujte se, ať z video obsahu získáte maximum.

  • Vsaďte na krátkou stopáž – Uživatelé Instagramu milují krátká, zábavná videa. Nejlépe toho dosáhnete pomocí Reels.

  • Zaměřte se na imerzivní prostředí – Optimalizujte svůj video obsah tak, aby se dal prohlížet na výšku. To v praxi znamená používat vertikální videa ve vysokém rozlišení 9 x 16 bez okrajů, kde text nezakrývá většinu obrazovky.

  • Udělejte dobrý první dojem – Vtáhněte diváka do děje během několika prvních sekund a udržte jeho zájem po celou dobu trvání videa. A nezapomeňte: První tři sekundy jsou rozhodující!

  • Buďte konzistentní – Vytvořte si publikační plán, kterého se budete držet. Nemusíte zveřejňovat video každý den, zvolte si tempo, které vám vyhovuje. Klíčová je konzistence.

  • Vyhněte se viditelně recyklovanému obsahu – Uživatelé chtějí na Instagramu vidět videa, která jsou jedinečně vytvořená pro tuto aplikaci. Taková videa považují za nejzábavnější a nejinspirativnější. Vyhněte se proto zveřejňování Reels klipů, které jsou viditelně recyklované či přesdílené z jiných aplikací (tj. obsahují vodoznaky).

  • Zvolte správný formát – Instagram nechce doporučovat videa, která se zaměřují na potenciálně citlivý obsah nebo obsah, který je příliš reklamní nebo komerční. Další informace o této problematice najdete v Zásadách komunity a Pokynech pro doporučování.

Videa jsou na Instagramu zkrátka velkým lákadlem a hojně využívaným typem obsahu. Proto sociální síť pravidelně zavádí nové nástroje a funkcionality.

Naposledy Instagram oznámil, že přidá automatické titulky i pro videa ve feedu. O tom, že táhnou především krátké stopáže, svědčí i konec platformy IGTV, která nabízela delší video obsah. Reels rostou na popularitě, a to i na Facebooku. A pokud vás zajímá, podle kterých faktorů hodnotí Instagram videa Reels, doporučujeme přečíst tento článek.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře