Instagram testuje chatovací widgety

9. 7. 2024Novinky

Instagram experimentuje s další funkcionalitou, která pomůže zvýšit angažovanost uživatelů v soukromých konverzacích. K dispozici budou nové chatovací widgety, které umožní přidat do konverzace různé nástroje a atraktivní prvky.

Nové widgety nabídnou řadu doplňků pro soukromé diskuse na Instagramu. Díky nim můžete přidat více kontextu, zvýšit zapojení uživatelů a více podpořit zájem o váš obsah.

Instagram zatím testuje následující widgety:

  • odpočet času – vytvoří v chatu odpočítávání času
  • časové pásmo – zobrazí místní čas každého účastníka chatu
  • připnutí obsahu – nabídne rychlý přístup k důležitému obsahu

Nové widgety mohou být zajímavé i pro firmy. Například pomocí odpočtu času můžete vyzvat zákazníky, aby zareagovali na vaši časově omezenou nabídku.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Meta se tím opět snaží přizpůsobit současným trendům, kdy jsou pro uživatele důležitější soukromé interakce než veřejné sdílení příspěvků. V nedávné době proto představila několik dalších nástrojů a funkcionalit, které jdou s tímto způsobem využívání sociálních sítí ruku v ruce. Testuje například živé přenosy pouze pro soukromé skupiny uživatelů, nové AI nástroje pro soukromou komunikaci firem se zákazníky, možnost poskytnout soukromou zpětnou vazbu na nezveřejněné Reels či nové nástroje v nástroji Notes, který je k dispozici v přímých zprávách.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře