Instagram testuje zpětnou vazbu na nezveřejněné Reels

11. 6. 2024Novinky

Instagram experimentuje s novou funkcionalitou, která tvůrcům umožní získat zpětnou vazbu ke klipům Reels ještě před jejich zveřejněním. Jednak bude možné sdílet návrhy videí s přáteli, k dispozici bude také možnost otestovat koncepty reelů s menším publikem.

Instagram v současnosti vyzývá některé tvůrce videí Reels, aby poslali náhled svých rozpracovaných klipů přátelům, a získali tak jejich názor na svůj nejnovější výtvor. Na funkci upozorňuje nové vyskakovací okno, které se zobrazí v průběhu vytváření videí.

Náhled videa přitom nelze komentovat ani sdílet. Uloží se také jako koncept, ke kterému máte kdykoliv přístup.

Instagram tak nabízí nový jednoduchý prostředek, jak získat názor druhých ještě předtím, než video zveřejníte. Díky tomu může být váš obsah ještě kvalitnější než dosud.

Zdroj: Jose Rodriguez

Podobnému účelu slouží také druhá funkcionalita, na které Instagram pracuje. Svá nepublikovaná videa Reels budete moci sdílet také s uživateli, kteří vás zatím nesledují. Nikdo jiný váš klip neuvidí, dokud se nerozhodnete jej zveřejnit pro všechny anebo pokud jej daný uživatel nenasdílí vašim sledujícím.

Pokud se rozhodnete video nezpřístupnit všem, po 24 hodinách se automaticky archivuje.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

I tato funkce může pomoci zlepšit kvalitu vašeho obsahu a může fungovat jako prostředek k tomu, aby se do publikování zapojilo více lidí.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře