Facebook rozšiřuje přístup k Live Audio Rooms a zavádí nové zvukové možnosti

19. 10. 2021Novinky

Facebook oznámil rozšíření přístupu ke svým zvukovým nástrojům a funkcionalitám. Live Audio Rooms budou nově k dispozici všem lidem s ověřeným účtem po celém světě. Nový vyhrazený prostor v záložce Watch vám zase pomůže připojit se ke všem možnostem zvuku, které Facebook nabízí.

Audio Rooms představil Facebook letos v dubnu, oficiálně je pak spustil v červnu jako odpověď na konkurenční aplikaci Clubhouse. Dosud je však mohly využívat pouze veřejně známé osobnosti v USA. Nyní Facebook jejich dostupnost rozšiřuje. Všechny osoby a tvůrci, kteří mají ověřené účty, tak mohou hostovat Live Audio Rooms, které se ukázaly jako skvělý nástroj pro snadné připojení a konverzi mezi různými typy komunit.

Zdroj: Facebook

Live Audio Rooms se zobrazí v horní části News Feedu nad Stories, a to těm uživatelům, kteří dané tvůrce sledují. Dostanete se k nim také z příspěvků ve feedu.

Nové rozšíření s sebou přináší fakt, že mnohem více lidí si teď bude moci naladit audio vysílání na Facebooku, i když jejich tvorba zůstává v této fázi zatím ještě omezena. Facebook ale věří, že tímto způsobem pomůže zajistit optimální využívání nástroje, přičemž může sloužit také jako vzdělávací platforma, která uživatelům ukáže, jak formát používat. To v ideálním případě pomůže zlepšit celkovou kvalitu zvukového obsahu na Facebooku.

V tomto ohledu se Facebook také snaží zlepšit možnosti pro objevování audio obsahu. Nově proto přidává vyhrazenou zvukovou sekci ve Facebook Watch, která zvýrazní podcasty, tvůrce a další.

Zdroj: Facebook

Nová sekce představí všechny zvukové nástroje Facebooku, včetně nedávno přidaných možností poslechu podcastů. Díky této novince by se tak mohla rozšířit základna posluchačů různých audio formátů, které Facebook nabízí a které zatím ve Facebook Watch zůstávaly ukryty. Současně je to příležitost pro tvůrce, jak ještě lépe a viditelněji představit svá díla.

Live Audio Rooms teď budou moci hostovat také všechny Facebook skupiny, což je další způsob, jak zvýšit zájem o tento formát, navíc v konkrétnějším kontextovém prostředí.

Zdroj: Facebook

Facebook rovněž testuje Live Audio Rooms pro Android a desktop. Pokračuje také v testování zvukových klipů Soundbites, které umožní sdílet upravené audio klipy jako příspěvek ve feedu a na dalších místech.

Zdroj: Facebook
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře