Facebook zavádí nové nástroje pro živá vysílání

29. 4. 2020Novinky

V současné době roste poptávka po některých službách Facebooku. Mezi ně patří zvýšené používání posílání zpráv, video hovorů nebo živých vysílání. Počet lidí, kteří sledují živé přenosy, se od ledna zvýšil až o 70 %. Proto se Facebook rozhodl vylepšit některé své nástroje, aby usnadnil uživatelům a firmám jejich spojení.

Možnosti živého vysílání, které nabízí nástroj Facebook Live, používá mnoho firem ke komunikaci se zákazníky. Zvýšené sledování živých vysílání je také logické, protože lidé jsou v době karantény více doma a tráví hodně času na sociálních sítích. Facebook proto připravil pro Facebook Live několik vylepšení.

Běžní uživatelé

Uživatelé budou mít nově k dispozici automatické titulky a budou si moci také zvolit, zda chtějí poslouchat pouze zvuk videa. Ušetří tak objem dat a nepřijdou o obsah streamu. Zavedení možnosti poslouchání zvuku videa posouvá Facebook Live směrem k podcastům.

Na živé vysílání se bude moci koukat kdokoliv, i lidé, kteří nemají založený účet na Facebooku nebo nejsou právě přihlášení. Maximalizuje se tak potenciál návštěvnosti live streamů.

Další novinkou jsou funkce pro oblast charity a fundraisingu. V živém vysílání bude možné vygenerovat bezplatné telefonní číslo, na které budou moci sledující volat a přispívat na dobré účely.

Změny Facebook chystá i v systému Hvězd, aby pomohl hudebníkům a kulturním institucím získávat finanční prostředky skrze Facebook Live.

Správci facebookových stránek

Pro správce stránek a streamery Facebook připravil nový nástroj Live Producer. Jedná se o řídící panel pro správu přímých přenosů, skrze který lze vysílání i plánovat. V horní části jsou umístěné důležité funkce Stream Setup, Otázky, Zdraví streamu a Polls. Live Producer řeší i nastavení kamer, zvukových zařízení a propojení živého vysílání s aplikacemi třetích stran.

Zdroj: Facebook

Vylepšené funkce má i správa a moderování komentářů, kde si lze vybrat z následujících nastavení:

Zdroj: Socialmediatoday

Dále Facebook umožní z živého vysílání vytvořit 60vteřinový klip, který pak půjde sdílet a propagovat.

Novinkou budou i v další grafické prvky, kdy bude možné například zobrazovat otázky a komentáře diváků přímo ve streamu. Na ně pak bude moci řečník v přímém přenosu odpovídat.

Zdroj: Socialmediatoday

Sdílení Instagram live streamu na Facebook

Instagram začal také testovat novou možnost sdílení živých přenosů do prostředí Facebooku. Fungovalo by to tak, že byste vysílali jeden přenos na obou platformách ve stejný čas. Pokud Instagram tuto novinku zavede, můžete pro své live streamy získat mnohem více diváků.

https://twitter.com/MattNavarra/status/1250708038937444352

Instagram live stream bude možné sledovat na webu

Další novinkou, na kterou se můžeme těšit v souvislosti s živým vysíláním na Instagramu, je možnost jeho zobrazení na stolních počítačích. Facebook tím reaguje na zvýšený zájem o live streamy v období pandemie a chce, aby z nich lidé měli ještě lepší zážitek. Výhodou bude také samostatná URL adresa živého vysílání, kterou budete moci snadno sdílet dalšími kanály.

Zdroj: Androidpolice.com

Přečtěte si také náš článek, jak využít live stream na Instagramu v období koronaviru.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře