Facebook zlepšuje upozornění na klíčová slova ve skupinách

16. 10. 2019Komunity NovinkyNovinky

Facebook se v posledních měsících zaměřuje na rozvoj nástrojů pro skupiny a jejich správce. Jedním z nich je i upozornění na klíčová slova. Facebook tuto funkci představil už v loňském roce a nyní přichází s vylepšenou verzí. Chce tak pomoci správcům lépe monitorovat a řídit konverzace ve skupinách.

Nástroj funguje tak, že správci skupiny si nastaví klíčová slova, na která chtějí dostávat upozornění, pokud se objeví v příspěvku nebo komentáři. Díky tomu mohou například eliminovat vulgarismy nebo jiné problematické konverzace, které jsou proti pravidlům skupiny.

Zdroj: Twitter Matt Navarra

Klíčová slova, na která se upozornění váže, stejně jako samotné notifikace uvidí pouze administrátoři skupiny, nikoliv daný uživatel, který slovo nebo frázi použil. Správce pak může příspěvek zkontrolovat a v případě, že porušuje pravidla skupiny, se rozhodne, jestli ho vymaže, nebo ho ve skupině ponechá.

Zdroj: Twitter Matt Navarra

Nástroj mohou správci využít i pro nastavení klíčových slov, která budou souviset s jeho značkou nebo produktem. Díky tomu bude moct na diskuzi pohotově reagovat, kontrolovat, o čem uživatelé ve vztahu se značkou nebo produktem nejvíce komunikují, a neunikne mu žádná důležitá zmínka.

Nástroj upozornění mají k dispozici jen vybraní uživatelé a není zatím zřejmé, kdy ho Facebook zavede celoplošně.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře