Facebook Communities: Kdo pomáhá adminům skupin v ČR?

17. 9. 2018Novinky

Community Leadership Circles (CLC) je program pro lokální adminy FB skupin, stránek nebo událostí sloužící k propojování adminů a umožňuje se vzájemně učit jeden od druhého.

Cílem programu je budovat silnější komunity podporováním lokálních leaderů online i offline a posílit jejich úlohu ve světě. Program poskytuje vysoce zapojeným administrátorům příležitost sdílet své osvědčené postupy a účastnit se setkání pro rozvoj leadershipu.

Každý kruh je organizován místní administrátorskou skupinou – v ČR skupinu řídí Tomáš Koláček ze společnosti Business Factory. Tato skupina pak pořádá jménem Facebooku online i offline události, kde se navzájem administrátoři učí a mohou sdílet pracovní tipy s dalšími.

Leader skupiny pak tvoří, rozvíjí a podporuje lokální okruh lidí ve městě zájmu. Leader organizuje a plánuje osobní aktivity, na základě materiálů obdržených od Facebooku. Leader má možnost komunikovat přímo s teamem Facebooku, dává Facebooku zpětnou vazbu a testuje nové funkce pro FB Groups.

Facebook Community Leadership Circles: Prague

V rámci všech skupin na světě je po CLC Chicagu, Nashville, Dallas-Fort North 4. největší CLC skupinou celosvětově právě Praha (Update 09/2018). Velikostí a engagementem je za ní např. Londýn, Paříž nebo Vídeň, což jsou násobně větší aglomerace.

CLC Prague je skupina, která se otevírá jak malým společensky prospěšným projektům, tak robustním skupinám o statisících fans.

Give people the power to build community and bring the
world closer together.

Pracuji v Business Factory na projektu Brandformance. Vedu skupinu Community Leadership Circles from Facebook: Prague. Připravuji strategie pro práci s komunitami a brandové kampaně na Facebooku.

Komentáře