Instagram přidal poznámky k příspěvkům a Reels

24. 7. 2024Novinky

Instagram oznámil další rozšíření svého nástroje Notes. Uživatelé mohou nyní v aplikaci zanechávat poznámky u příspěvků ve feedu a u videí Reels.

V Reels najdete možnost Přidat poznámku v nabídce, na kterou se dostanete prostřednictvím ikony šipky v pravém postranním menu videí. Přes stejnou ikonu se k možnosti přidat poznámku dostanete také u příspěvků ve feedu.

Poznámky v Reels a příspěvcích ve feedu přitom nabídnou uživatelům více způsobů, jak mohou:

  • reagovat v reálném čase,
  • sdílet své postřehy
  • a/nebo podpořit své sledující.
Zdroj: Instagram

Pro připomenutí – poznámky jsou dočasné (vydrží tři dny) a sledující si je mohou zanechávat vzájemně. Jejich cílem je vyvolání interakce mezi přáteli.

Poznámky se rovněž ukázaly jako oblíbená funkcionalita u mladší generace uživatelů, kteří je hojně využívají. Instagram loni oznámil, že tito uživatelé vytvářejí poznámky desetkrát častěji než starší publikum.

Poznámky byly původně spuštěny jako funkce pouze pro inbox přímých zpráv, kdy se objevovaly v horní části schránky. Od té doby je ale Instagram rozšířil do dalších míst aplikace (mimo jiné na profily) a zároveň do nich přidal řadu funkcí, které je vylepšily.

Podrobnosti o novince najdete zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře