Instagram spouští globálně poznámky v profilech

15. 4. 2024Novinky

Instagram potvrdil, že brzy budou mít všichni uživatelé ve svém profilu k dispozici poznámky. Díky tomu získáte další možnost, jak své sledující vybídnout ke konverzaci, a podnítit tak větší zapojení.

Instagram poznámky v profilech již nějakou dobu testuje, poprvé je představil loni v prosinci. Nyní je zavádí do praxe a rovnou globálně.

Oproti původnímu testu však přináší několik změn – například to, že se budou na profilech zobrazovat pouze po dobu 24 hodin. Poznámky vám na profilu budou moci zanechat i vaši sledující.

Zdroj: Instagram

Poznámky se staly populárním nástrojem zejména u mladší generace uživatelů, kteří je vytvářejí s až 10x větší pravděpodobností než ostatní. Proto je Instagram neustále zdokonaluje a hledá další místa, kde by je mohl využít. Naposledy přišel s možností přidávat do poznámek videa. Poznámky se začnou objevovat také v Reels nebo u příspěvků.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře