Instagram přidává nové funkce pro Channels

21. 6. 2024Novinky

Instagram zavádí do nástroje Channels několik aktualizací. K dispozici bude živé vysílání pouze pro členy kanálu, možnost upravit obrázek na pozadí kanálu a další praktické funkcionality.

Instagram Channels představují soukromý jednosměrný chatovací stream, díky němuž můžete své publikum informovat o důležitých novinkách. Nástroj je k dispozici všem tvůrcům s více než 10 tisíci sledujícími. A nyní jsou dostupné další možnosti, jak můžete Channels využívat.

Live vysílání

Jako vlastníci můžete nyní ve svém kanálu spustit živý přenos Instagram Live, do kterého se budou moci zapojit pouze jeho členové. Díky tomu máte k dispozici další atraktivní pobídku pro lidi, aby se přihlásili k odběru vašeho kanálu. Zároveň se můžete ještě více spojit se svými nejvěrnějšími fanoušky a poskytnout jim exkluzivní obsah.

Zdroj: Instagram

Pozadí

Channels teď nabídnou také možnost přidat vlastní motivy na pozadí chatu. Zde si můžete vybrat a přidat libovolný obrázek.

Zdroj: Instagram

Emojis a QR kódy

A nově můžete také zvolit, kterými emotikony může vaše komunita v chatu reagovat a kterými naopak ne. K dispozici jsou také QR kódy, které lidi snáze propojí s vaším kanálem.

Zdroj: Instagram

Channels jsou úspěšným doplňkem aplikace, díky kterému mohou tvůrci ještě více využívat soukromé zprávy. Právě v nich se angažuje stále více uživatelů, narozdíl od Stories nebo příspěvků v hlavním feedu. Proto je Meta zavedla také ve WhatsAppu, na Facebooku a v Messengeru. A tyto nové funkcionality nabídnou ještě více příležitostí, jak můžete zůstat v popředí zájmu a udržet fanoušky ve spojení.

Podrobnosti o aktualizacích se dozvíte zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře