Instagram otevírá Channels všem tvůrcům a přidává novinky

21. 6. 2023Novinky

Instagram teď umožní většímu množství tvůrců sdílet aktualizace s fanoušky prostřednictvím kanálů Channels. Kromě toho testuje další funkcionality, které mají Channels ještě vylepšit.

Instagram spustil vysílání Channels v přímých zprávách letos v únoru, ze začátku pouze pro vybrané tvůrce v USA. Nyní ho zpřístupňuje všem uživatelům, kteří mají aktivní účet tvůrce. Mnohým se tak nabízí další prostor, kde mohou sdílet s fanoušky relevantní sdělení prostřednictvím textu, obrázků a anket.

Aby byly Channels ještě atraktivnější, a to jak pro tvůrce, tak pro sledující, přidává Instagram novou funkcionalitu, pomocí které budou moci tvůrci vyzvat fanoušky k položení otázky. Tím umožní členům se vůbec poprvé do kanálu více zapojit, protože doteď Channels sloužily pouze pro jednosměrnou komunikaci.

Nové výzvy se zobrazí v podobě dlaždic ve streamu. Odpovědi se pak zvýrazní v jednotlivých poznámkách.

Zdroj: Instagram

Instagram také experimentuje s novými kontrolními nástroji, jako je nastavení data vypršení platnosti kanálu nebo přidání moderátora, který by tvůrcům pomáhal se správou zpráv.

Zdroj: Instagram

Instagram také testuje speciální záložku Channels v doručené poště, která upozorňuje na kanály, k nimž jste se připojili, a doporučuje kanály, které s nimi souvisejí a mohly by vás zajímat.

V neposlední řadě pak Instagram testuje novou možnost propagace, kdy členové chatu mohou sdílet náhled odkazu do Stories, aby na vybrané Channels upozornili ostatní.

O tom, že Channels a postupný přesun uživatelů z feedu do DM se staly trendem hodným pozornosti, svědčí i fakt, že Meta stále častěji přidává do přímých zpráv novinky pro zapojení. Naposledy spustila Channels ve WhatsAppu a do Instagram Channels umožnila přidat hosty.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře