Meta spouští WhatsApp Channels

9. 6. 2023Novinky

Meta zavádí v komunikační aplikaci WhatsApp nové vysílací kanály. WhatsApp Channels umožní uživatelům získávat přímé zprávy na témata, která je zajímají, nebo sledovat určité tvůrce v aplikaci.

Vzhledem k tomu, že se stále více konverzací přesouvá do přímých zpráv, chce Meta tohoto trendu využít a přidává nový způsob, jak mohou lidé a značky oslovit širší publikum v rámci svých streamů zpráv.

WhatsApp Channels představují jednosměrný vysílací nástroj pro správce, který umožňuje posílat text, fotografie, videa, nálepky a ankety. Aby Meta uživatelům usnadnila výběr kanálů, které chtějí sledovat, vytváří adresář, kde můžete vyhledávat své koníčky, sportovní týmy, aktuality místních úřadů a další. Na kanál se také dostanete díky pozvánce obsahující odkaz, která vám přijde do chatu, e-mailu nebo je zveřejněná online.

Kanály budou k dispozici také v záložce Aktualizace v aplikaci, kde najdete i nejnovější příspěvky WhatsApp Status od profilů, které sledujete.

WhatsApp Channels nebudou zobrazovat osobní údaje uživatelů ani sledujících. Příspěvky budou uloženy vždy pouze po dobu 30 dnů. Tím chce Meta zajistit aktuální a relevantní obsah. Meta rovněž zkoumá možnosti plateb a prvků pro vyhledávání firem. Připravuje také praktický nástroj pro správce, kteří budou moci rozhodovat o tom, kdo může jejich kanál sledovat a jestli jej můžete vyhledat v adresáři.

Kanály ve WhatsApp tak nabídnou prakticky stejné možnosti jako Instagram Channels.

Firmám by se díky nim mohla otevřít řada nových příležitostí. WhatsApp Channels mohou sloužit například jako propagační stream se speciálními nabídkami pro členy nebo jako informační kanál pro přísun nejnovějších zpráv o produktech či samotné značce.

Meta již WhatsApp Channels v některých zemích zavádí. Další regiony by měly přijít na řadu později v tomto roce.

Podrobnosti se dozvíte na blogu WhatsApp.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře