Instagram přidává novinky do panelu pro profesionály

4. 8. 2021Novinky

Instagram pomáhá firmám zlepšovat jejich propagaci pomocí speciálního panelu pro profesionály. V něm nyní najdete nové příklady a ukázky kreativy organických i sponzorovaných příspěvků od TOP značek na síti. Můžete se tak inspirovat a posunout svůj Instagram marketing na novou úroveň.

Panel pro profesionály zavedl Instagram letos v lednu pro všechny business účty a účty tvůrců. Dostanete se k němu přímo v aplikaci na svém profilu v horní části obrazovky.

Nyní v něm kromě přehledů, nástrojů a zdrojů najdete také novou výzvu Podívejte se, jak jsou jiné firmy v kontaktu s lidmi. Po rozkliknutí uvidíte příklady reálných příspěvků, které Instagram vybral pro vaši inspiraci, a také ukázky těch nejlepších reklam na Instagramu.

Jakmile na některý z příspěvků kliknete, uvidíte kompletně celý post včetně popisků, hashtagů a reakcí. Funkcionalita zahrnuje rovnou i tlačítko Vytvořit příspěvek nebo Vytvořit propagaci, díky čemuž se můžete rovnou pustit do procesu.

Instagram touto novinkou přináší marketérům nové nápady a reálné příklady toho, co funguje. Na vybraných ukázkách se můžete zamyslet, čím daný příspěvek vyniká, co vás jako první trkne do oka, proč se chcete dozvědět více, jak příspěvek zachycuje hlas a vizi firmy a jak můžete tyto aspekty začlenit i do obsahu vaší firmy.

Inspirovat firmy a inzerenty je nyní velké téma také na Facebooku. Pomáhá tomu například nový generátor nápadů na kampaně.

Instagram zavádí novinku postupně a globálně. Už dnes ji tak mají některé české účty k dispozici. Více se dozvíte na blogu Instagramu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře