Instagram přidává plánované živé vysílání na profily tvůrců

27. 1. 2022Novinky

Instagram představil nové zobrazení plánovaných živých přenosů. Nově budou umístěny na profilech tvůrců, díky čemuž by se mělo zvýšit povědomí o nadcházejících vysíláních v aplikaci.

Naplánovat živé přenosy umožňuje Instagram od října a nyní je posouvá ještě dál – nově vám umožní zobrazit seznam plánovaných live videí od daného tvůrce.

Když na seznam kliknete, vyskakovací okno vám sdělí další informace nebo se můžete zaregistrovat, aby vám Instagram připomněl, kdy má přenos začít.

Tvůrci na svém profilu získají malý odznak, díky kterému se sledující nebo kdokoliv, kdo navštíví jejich profil, dozví, že se chystá živé vysílání. Živých vysílání přitom můžete naplánovat, kolik chcete. Ve vašem profilu se pak zobrazí celý jejich seznam.

Jedná se o relativně malý, ale funkční prvek, který může být velkou pomocí při zvyšování povědomí a získávání diváků pro vaše živé vysílání.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře