Instagram umožní naplánovat live vysílání

18. 10. 2021Novinky

Instagram přidává novou možnost naplánovat v aplikaci živé vysílání Instagram Live. V den vysílání pak uživatelé obdrží připomínku, že se váš přenos blíží. Druhou novinkou je pak trénink naživo.

Plánování live streamu

Vysílání naživo budete moci naplánovat až 90 dní předem. Pomocí nástroje pro vytváření Instagram Live můžete připravit název a popis stejně jako označení produktů, pokud je tu chcete také propagovat. Právě nakupování v přímém přenosu je na zahraničních trzích čím dál populárnější, proto mu chce Instagram věnovat větší pozornost.

A Instagram myslí samozřejmě také na diváky. Uživatelé, kteří si vás nechtějí nechat ujít, se mohou zaregistrovat a Instagram jim pošle připomínku – první dorazí v daný den a druhá 15 minut před začátkem vysílání.

Novinku Instagram již zavádí a brzy bude k dispozici všem uživatelům i business účtům.

Trénink naživo

V souvislosti s tím chystá Instagram také novou možnost „tréninku naživo“. Ten vám umožní zkontrolovat světlo, zvyknout si na kameru a podobně, aniž byste ve skutečnosti vysílali.

S předstihem se také můžete spojit se svými hosty a otestovat jejich připojení. Což – jak ví každý, kdo už někdy živě vysílal – je klíčovým prvkem celého procesu.

Zdroj: Instagram

Nový režim spustí Instagram v nadcházejících měsících.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře