Instagram umožní nahrávat fotky a videa z desktopu všem uživatelům

20. 10. 2021Novinky

Instagram oficiálně spouští funkcionalitu pro zveřejňování obrázků a videí z desktopové verze platformy. Díky tomu správcům poskytne centralizovanější způsob, jak spravovat business profily na sociální síti. Novinka bude dostupná od 21. října.

Instagram tuto novinku již pár měsíců testoval, od června ji měli k dispozici vybraní uživatelé a nyní ji zpřístupňuje všem uživatelům po celém světě. Správcům profilů se tak zásadně zjednoduší práce, protože vkládat obsah budou moci už odkudkoliv.

Novinka usnadní zveřejňování fotografií, obrázků, grafik a jiných statických vizuálů a také videí kratších než jedna minuta. V této fázi zatím ještě nebude zahrnovat nahrávání Stories ani videí Reels.

Jak to funguje?

Novou funkcionalitu najdete na webu Instagram.com, kde v pravém horním rohu uvidíte ikonu +.

Zdroj: Matt Navarra

Jakmile přidáte vizuální obsah, dostanete se do běžného rozhraní pro editaci příspěvků, kde najdete také formátovací nástroje a filtry.

Zdroj: Matt Navarra

Poté můžete příspěvek standardně vypublikovat do feedu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře