Meta zpřístupňuje profesionální režim všem tvůrcům

2. 11. 2022Novinky

Profesionální profily pro tvůrce na Facebooku představila Meta loni v prosinci. A nyní je otevírá globálně. Všem tvůrcům na světě tak budou k dispozici nové možnosti, jak si na Facebooku vybudovat své místo.

Profesionální režim je podobný facebookovým stránkám pro firmy a představuje specifický profil, kde mohou tvůrci propagovat svou práci a budovat si publikum.

V profesionálním režimu můžete používat profesionální nástroje, abyste podpořili sledovanost, vydělali si peníze v různých monetizačních programech a smysluplněji se spojili se svým publikem. To všechno můžete dělat v rámci profilu, který už na Facebooku máte.

Profesionální režim vám poskytne přístup k řadě analytických přehledů a monetizačních nástrojů, včetně funkcionalit, jako je bonusový program Reels Play nebo Stars, systém hvězdiček, které fungují jako dary od publika.

Meta také testuje nové in-stream reklamy pro obsah tvůrců, které budou rovněž přístupné prostřednictvím profesionálního režimu.

Reklamy bude Meta průběžně zasazovat do videí oprávněných tvůrců, kteří používají profesionální režim. Díky tomu, že na Facebooku povolíte reklamy před videem, během něj a/nebo po něm, si můžete vydělávat peníze.

Meta také testuje reklamy ve Facebook Reels v profesionálním režimu, zatím se skupinou vybraných tvůrců.

Profesionální režim zahrnuje také možnosti plánování příspěvků (spolu s doporučením, kdy je zveřejňovat, abyste maximalizovali zapojení uživatelů) a také přístup k novému Centru podpory tvůrců v aplikaci, kde získáte další podpůrné a vzdělávací materiály. Ty vám pomohou s běžnými problémy a otázkami, jako je způsobilost k monetizaci, šikana, žádosti o ověření a další.

V budoucnu plánuje Meta do profesionálního režimu tvůrců začlenit také nástroje pro rozšířenou a virtuální realitu.

Profesionální režim pro tvůrce zavádí Meta postupně.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře