Na co se Instagram zaměří v roce 2022

5. 1. 2022Novinky

Instagram nastínil, čemu se chce v letošním roce nejvíce věnovat. V hledáčku bude mít primárně čtyři oblasti – video, komunikaci, transparentnost a tvůrce.

Instagram uvádí, že se chystá zdvojnásobit svou pozornost na video a sjednotit všechny video formáty kolem Reels. Klipy Reels se už nyní objevují v hlavním feedu Instagramu.

V říjnu sociální síť také sloučila různé formáty videí a od té doby automaticky přednastavuje kratší videa do formátu Reels. Instagram tak definitivně přestává být platforma pro sdílení fotek.

Zdroj: Social Media Today

Dále se Instagram zaměří na zasílání zpráv, protože ze zpětné vazby ví, že lidé chtějí skrze platformu co nejvíce komunikovat a propojovat se.

Zároveň se bude snažit přidat více nástrojů pro monetizaci tvůrců.

A nakonec se chce více věnovat transparentnosti a poskytování většího přehledu o tom, jak Instagram funguje. To se pravděpodobně projeví v podobě chronologického feedu, který bude v aplikaci k dispozici. Přepínání kanálů by mělo fungovat manuálně.

Podrobnosti se dozvíte v tomto videu:

A jako bonus zveřejnil Instagram seznam TOP hashtagů za rok 2021:

Zdroj: Instagram
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře