Na Facebooku je až 84 % uživatelů internetu

16. 11. 2015Novinky

Zajímá vás, jak velkou roli hraje Facebook mezi uživateli internetu? Tak si držte klobouky :) Až 84 % online dospělých uživatelů ve věku 16 až 64 let má totiž účet minimálně na jedné z aplikací facebookové rodiny – na Facebooku, Messengeru, Instagramu nebo WhatsApp.

Podle společnosti GlobalWebIndex, která výzkum provedla, je číslo u skupiny 16-24 let dokonce ještě vyšší – tam totiž Facebook nebo ostatní používá až 90 % z nich.

„Je pozoruhodné, jak dominantní je Facebook na určitých trzích. Ve 28 ze sledovaných zemí dosáhl hranice 80 a více procent, v místech jako Mexiko, Indonésie nebo Vietnam se jeho používání velmi blíží standardu.“ – GlobalWebIndex

Tato skutečnost může extrémně povzbudit firmy v jejich plánech pro budoucí rozvoj. Největší nárůst počtu facebookových uživatelů přichází z rozvíjejících se trhů (kde se internetová populace neustále a s čím dál větší rychlostí rozrůstá). Tento trend navíc předpokládá, že obrovská většina nových uživatelů internetu se v nejbližších pár letech přihlásí na nejméně jedno zařízení, které vlastní Facebook.

GWI84PercentInfographic

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře