WhatsApp Channels hlásí 500 milionů uživatelů

12. 6. 2024Novinky

Meta na třetím ročníku konference Conversations oznámila několik zajímavých informací, které se týkají jejích nástrojů pro zasílání zpráv. Mezi ně patří například ta, že nástroj Channels v aplikaci WhatsApp používá už 500 milionů uživatelů.

WhatsApp Channels, které Meta spustila loni v červnu, představují možnost jednosměrného vysílání zpráv, kde se uživatelé mohou přihlásit do tematických skupin, a mít tak přehled o nejnovějších aktualizacích. Tvůrcům a firmám na druhé straně umožňují zůstat ve spojení s publikem.

To dříve bývalo doménou kanálů příspěvků na sociálních sítích, ale lidé se stále více od tohoto prostoru odklánějí a naopak jsou aktivní a zapojují se prostřednictvím přímých zpráv. Channels tohoto trendu využívají a vypadá to, že se jim to daří, neboť na WhatsAppu je využívá už 500 milionů lidí po celém světě.

Zdroj: Meta

Channels jsou kromě WhatsAppu dostupné také na Instagramu, kde je Meta na začátku loňského roku zavedla jako první, a k dispozici jsou také na Facebooku a v Messengeru.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře