Instagram spouští nový nástroj Channels

17. 2. 2023Novinky

Instagram zavádí novou funkcionalitu s názvem Channels. Jedná se o kanály skupinových zpráv v aplikaci, kde můžete získat informace o konkrétních tématech, značkách, lidech a dalším, co vás zajímá.

Instagram Channels představují chaty určené pro vysílání, které podporují text, obrázky a ankety, to vše v rámci záložky IG Direct. Jakmile se do kanálu připojíte, Instagram ho přidá do vašeho seznamu chatů. Poté můžete číst zprávy, které jsou v něm zveřejněné, a také na ně reagovat. Sami však do chatu psát nemůžete.

Channels představují příležitost také pro tvůrce a firmy, neboť se jedná o další místo, kde můžete oslovit uživatele, šířit obsah a získat další fanoušky a zákazníky.

Zdroj: Social Media Today

Novinka jde ruku v ruce se záměrem Instagramu přiklonit se k soukromým zprávám, do kterých se v současnosti zapojuje stále více uživatelů a které nabývají větší popularity než příspěvky ve Stories nebo v hlavním feedu. Meta se chce novému stylu používání aplikace přizpůsobit a budovat komunity novým způsobem. Naposledy v této souvislosti přidala nástroj Notes.

Novinku momentálně najdete na Instagramu, ale brzy bude dostupná také na Facebooku a v Messengeru. Tvůrci, kteří mají o Channels zájem, se mohou registrovat zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře