Instagram rozšiřuje poznámky do více regionů

1. 2. 2023Novinky

Instagram zavedl minulý měsíc ve vybraných regionech novou funkci, kterou najdete ve složce s doručenými zprávami IG Direct. A nyní přístup k Notes rozšiřuje do více zemí.

Notes neboli poznámky jsou krátké příspěvky o délce 60 znaků, které se po dobu 24 hodin zobrazují v horní části doručené pošty na Instagramu. Účty, se kterými jste v aplikaci propojení, mohou vaše poznámky vidět a reagovat na ně.

Jedná se tak o snadný způsob, jak podnítit konverzaci a zapojení přímo ve streamu. A nyní jsou Notes k dispozici i pro uživatele v Evropě.

Poznámky se zatím podle slov Instagramu těší velké oblibě, zejména mezi mladšími uživateli, kteří rádi testují nové způsoby komunikace a sdílení informací.

Zavedení této funkcionality se opírá o skutečnost, že stále více lidí dnes komunikuje skrze zprávy a stále méně jich zveřejňuje příspěvky ve feedu. Ten uživatelé používají spíše pro objevování nového obsahu, zprávy naopak k prohlubování kontaktů. Instagram chce tohoto trendu využít, a proto sem přesouvá nástroje pro maximalizaci zapojení.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře