Instagram Stories nabídnou nový feed a možnost vytvářet nálepky z fotek

25. 10. 2023Novinky

Instagram experimentuje s dvěma novinkami ve Stories. Jednak testuje nový samostatný kanál příběhů, kde zobrazí obsah zveřejněný v dané lokalitě. A jednak umožní vytvářet nálepky z objektů na fotografiích.

Nový feed

Instagram se po speciálním feedu pro ověřené účty tentokrát zaměřil na příběhy. Nový feed Nearby zvýrazní veřejný obsah od uživatelů a firem ve vašem okolí. Cílem je zvýšit angažovanost uživatelů a podpořit propagaci místních podniků.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Nálepky

Instagram také testuje novou možnost tvořit samolepky pomocí výřezu z fotografie. Nový nástroj dokáže identifikovat konkrétní objekty na fotce, izolovaně je vystřihnout a vložit do obsahu.

Podle Instagramu bude možné vytvářet nálepky nejen z vlastních fotografií v galerii mobilního zařízení, ale také z relevantních obrázků, které vidíte na Instagramu (tedy z veřejně publikovaných snímků).

Kromě Stories pak můžete tyto nálepky použít i ve videích Reels.

Zdroj: Social Media Today

Kreativním nálepkám ve Stories věnuje Instagram stále více prostoru. Jsou totiž zajímavým nástrojem, jak zvýšit zapojení uživatelů v aplikaci. Z tohoto důvodu nedávno představil nové interaktivní nálepky nebo možnost tvořit samolepky pomocí umělé inteligence.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře