Instagram testuje nové samolepky ve Stories

12. 10. 2023Novinky

Instagram experimentuje s dalšími možnostmi, jak zvýšit atraktivitu Stories a podnítit k jejich tvorbě. K dispozici tak bude několik nových samolepek, které podpoří propagaci produktů i zapojení uživatelů.

Instagram Stories se staly klíčovým prostorem pro aktivní sdílení obsahu. Kanál příspěvků dnes uživatelé využívají spíše pro objevování a inspiraci.

Proto se Instagram snaží uživatelům nabízet stále nové kreativní možnosti, jak příběhy zatraktivnit, přitáhnout k nim pozornost a usnadnit jejich tvorbu.

Naposledy například představil novou možnost sdílení do více uzavřených skupin, propojení Stories s umělou inteligencí, samolepky Add Yours a TOP 3 nebo možnost sdílet v příbězích komentáře.

Firmám přinášejí nástroje ve Stories větší rozsah kreativity, pomocí které mohou oslovovat publikum. Nyní proto Instagram přichází s další várkou, která podpoří větší zapojení uživatelů i propagaci vašich produktů.

App

První novinkou, která se v Instagram Stories objeví, je nálepka App. Ta v rámci příběhů umožní propagovat jiné aplikace. To by mohlo být užitečné zejména pro propagaci speciálních nabídek, produktů, nástrojů pro tvorbu a podobně.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Secret

Instagram rovněž testuje samolepku Secret, která by byla viditelná pouze pro toho, kdo na příběh zareaguje zprávou. Tvůrce by se pak mohl rozhodnout, zda danému uživateli povolí přístup k příběhu. Instagram tím chce pomoci zvýšit přímou odezvu a zapojení uživatelů.

Zdroj: Alessandro Paluzzi

Music Pick

A nakonec Instagram experimentuje s možností sdílet oblíbenou hudbu pomocí nálepky Music Pick. Ta by mohla být populární spíše u soukromých profilů, nicméně využít by ji mohli umět i tvůrci a firemní profily.

Zdroj: Alessandro Paluzzi
Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře