Instagram testuje tvorbu samolepek pomocí umělé inteligence

10. 5. 2023Novinky

Instagram se blíží ke spuštění svých prvních generativních nástrojů umělé inteligence (AI). Momentálně testuje nový proces tvorby samolepek, díky kterému mohou uživatelé v aplikaci vytvářet vizuály na základě textových pokynů.

Uživatelé by mohli tyto samolepky sdílet v aplikaci, což by představovalo další způsob zapojení a tvorby pomocí nativních nástrojů Instagramu. To by pak mohlo vést k tomu, že generativní umělou inteligenci bude používat mnohem více lidí, zejména pokud Meta rozšíří tyto nástroje i na Facebook.

V současné době je totiž potřeba mít určité znalosti o dostupných nástrojích AI a lidé k nim musí mít přímý přístup, aby zjistili, co je možné. Tím, že by tyto nástroje byly k dispozici přímo na Facebooku a Instagramu, by se mohla významně rozšířit základna jejich uživatelů.

Meta se netají tím, že má s AI velké plány. Nedávno oznámila, že vidí příležitost představit umělou inteligenci miliardám lidí způsobem, který bude užitečný a smysluplný. Nyní například zkoumá možnosti chatu v aplikacích WhatsApp a Messenger, nástroje pro vizuální tvorbu příspěvků na Facebooku a Instagramu, reklamy a časem také videa. Očekává přitom, že tyto nástroje ocení všichni – od běžných uživatelů přes tvůrce až po firmy.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře