Český Facebook v Q1 2017 hlásí 4,8 milionů uživatelů měsíčně

24. 5. 2017Novinky

Oproti předchozímu kvartálu si Facebook v České republice zase o něco polepšil. Během Q1 letošního roku získal už 4,8 milionů uživatelů, kteří se na sociální síť přihlašují každý měsíc. Zvýšil se také počet denních uživatelů a počet lidí, kteří si Facebook prohlížejí prostřednictvím chytrých telefonů.

Nejnovější statistiky, které Facebook zveřejnil, ukazují, že oproti Q4 2016 získala sociální síť v České republice během prvních tří měsíců letošního roku o 100 tisíc měsíčních příznivců více. Každý den pak na Facebooku tráví čas 3,7 milionů Čechů.

mau

Z toho plyne, že na Facebooku je v Česku aktivních 59 % lidí, kteří využívají internet.

internet users

Kontinuálně také narůstá počet lidí, kteří v souvislosti s Facebookem opouštějí klasické PC a přihlašují se za pomoci mobilních zařízení. Ruku v ruce s tím jde rostoucí počet uživatelů smartphonů v České republice. Zatímco v roce 2016 používalo chytrý telefon 5,3 milionů Čechů, letos jich je už 5,8 milionů a v příštím roce se odhaduje, že počet uživatelů smartphonů naroste na 6,2 milionů.

mobil

To se také projevuje na zvyšujícím se počtu lidí využívajících Facebook. Nyní si přes mobil prohlíží sociální síť už 3 miliony lidí každý den a přes 3,9 milionů Čechů měsíčně.

mobile

Mobilní telefon se tak stává pravou rukou uživatelů Facebooku. Ukázalo se, že ho používá až 81 % všech měsíčních uživatelů Facebooku.

mobile2

 

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře