Meta přidává vylepšené AI nástroje pro reklamy

13. 5. 2024Novinky

Meta zdokonalila nástroje generativní umělé inteligence pro tvorbu reklam. K dispozici nyní bude vylepšené generování textů a obrázků, možnost jednoduše rozšiřovat kreativu, centralizovaná sbírka nástrojů AI v rámci Správce reklam a další.

Generování obrázků

Meta testovala generování obrázků pomocí AI pro reklamní kampaně v uplynulém roce a nyní nabídne ještě lepší varianty těchto nástrojů, aby usnadnila tvorbu reklam.

První aktualizovaný nástroj umožní generovat kompletní varianty obrázků na základě původní kreativy reklamy. Principem je, že Meta použije vaši původní kreativu jako referenci spolu s textovou výzvou, kterou můžete zadat, a vygeneruje lepší pozadí obrázků, jiné vizuální styly a další.

Zdroj: Meta

Stejný proces budete moci použít také k rozšíření vizuálů, aby se lépe hodily pro více účelů a vy jste měli na výběr z více kreativních možností.

Generování textů

Meta rozšiřuje i funkci pro vytváření více variant textů reklam. Nový nástroj bude nyní schopen vytvářet také variace nadpisů reklam.

Zdroj: Meta

Meta rovněž testuje možnost, aby generovaný text odrážel tonalitu vaší značky, a to tím, že zdůrazní klíčové prodejní argumenty na základě vašich předchozích kampaní a textové výzvy.

Meta se tím chce více přizpůsobit vaší značce a zároveň nabídnout více variant na základě parametrů, které nejlépe fungují v rámci reklam na Facebooku a Instagramu.

Textové překryvy

A nakonec Meta přináší možnost vytvářet textové překryvy v obsahu reklam. Na výběr bude řada různých fontů s tím, že centrem pozornosti nadále zůstane obrázek vašeho produktu či služby.

Zdroj: Meta

Správce reklam

Aby se zvýšilo využívání všech těchto nástrojů, zpřístupňuje je Meta v kreativní kartě Advantage+ ve Správci reklam. Všechny funkce generativní AI tak budete mít přehledně a dostupné na jednom místě.

Podrobnosti se dozvíte na blogu Mety.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře