Facebook a Messenger zavádí nástroje pro ztišení notifikací

8. 7. 2019Novinky

Otravují vás desítky upozornění, které vám neustále vyskakují na různých místech Facebooku? Že vás zaplavují i na Messengeru? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Obě platformy totiž chystají funkcionalitu, která by měla notifikace jednoduše uspat.

Výrazné červené tečky se objevují na hlavní obrazovce mobilní aplikace Facebooku a upozorňují na novou zprávu, nové video ve Watch nebo novou aktivitu ve skupině, kterou sledujete. Díky tomu Facebook zvyšuje engagement. Červené ikonky upozornění sice poutají pozornost, ale pokud je jich moc a vyskočí při každém otevření aplikace, nejsou pro uživatele příjemné a spíše je obtěžují. Proto Facebook testuje možnost notifikace vypnout.

V tuto chvíli je nástroj na Facebooku dostupný několika vybraným uživatelům mobilní aplikace na iOSu a Androidu. Jestli chcete zjistit, zda jste součástí testování, přejděte do sekce „Nastavení a soukromí“, klikněte na „Nastavení“ a poté dole na „Upozornění“. Tam uvidíte nápis „Tečky upozornění“, kde si můžete upozornění vypnout.

Ztišit notifikace bude umožňovat také Messenger. Pokud vedete velmi aktivní sociální nebo profesní život a každý den obdržíte mnoho zpráv, je snadné se v jejich záplavě a dalších upozornění v komunikátoru ztratit. Messenger proto nabídne možnost omezit notifikace a připomenout je o hodinu později.

Po této době se vám Messenger připomene s nepřečtenými zprávami a vy se sami rozhodnete, zda odpovíte hned, nebo opět později. Funkcionalitu Messenger také zatím testuje.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře