Facebook má téměř 3 miliardy uživatelů

19. 5. 2022Novinky

Meta vydala aktuální report za 1. kvartál roku 2022. Z něho vyplývá, že se opět zvýšil počet uživatelů Facebooku, a to jak na denní, tak měsíční bázi používání aplikace.

Počet uživatelů, kteří se na Facebook přihlašují každý den (DAU), dosáhl v průměru 1,96 miliardy, což představuje meziroční nárůst o 4 %.

Zajímavé je, že narozdíl od zbytku světa se denní míra používání Facebooku v Evropě snížila o 2 miliony. Vliv na to má patrně momentální situace, která tu panuje.

Co se týče měsíčně aktivních uživatelů (MAU), zde se Facebook může pochlubit číslem 2,94 miliardy. To je o 3 % více než loni. I zde zaznamenává evropský trh pokles, který je však výraznější než u DAU – u MAU se jedná o 9 milionů uživatelů méně.

I přesto celková čísla ukazují, že Facebook zůstává velmi populární sociální sítí. Stoupá ovšem i počet uživatelů ostatních aplikací, které spadají pod Metu, tedy Instagramu (více než 2 miliardy uživatelů), Messengeru a WhatsAppu (více než 2 miliardy uživatelů).

Pokud jde o příjmy, Meta za poslední čtvrtletí vydělala 27 miliard dolarů, což je meziročně o 7 % více. Zvýšil se také počet zobrazení reklam, a sice o 15 %.

Celý report za Q1 2022 najdete zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře