Facebook omezí údaje o divácích Stories

22. 9. 2021Novinky

Facebook testuje nový proces, který by limitoval přehled o tom, kdo zhlédl vaše Facebook Stories. Nově vám ukáže pouze uživatele, kteří na ně zareagovali anebo zanechali komentář.

Některým uživatelům se na Facebooku již objevila zpráva s upozorněním, že jim sociální síť neposkytne úplný seznam diváků příběhů. To v podstatě umožňuje náhodným lidem v tichosti sledovat vaše Stories, aniž byste o tom věděli.

Zdroj: Elodie Flenniau

Až doteď Facebook kompletní seznam sledujících poskytoval, stejně jako informaci o tom, který uživatel vložil jakou konkrétní reakci. Ovšem podobně, jako nenabízí přehled o tom, kdo navštívil váš profil, do stejného režimu přesouvá i příběhy.

Zdroj: Social Media Today

Pokud nechcete, aby vaše příběhy viděli neznámí uživatelé, stále bude fungovat možnost zveřejnit je pouze pro přátele. Pro značky a firmy to zatím rovněž vypadá na omezený přehled o sledujících. Podrobnosti Facebook ale zatím nezveřejnil.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře