Facebook představuje novou příručku pro začínající vývojáře

18. 1. 2019Novinky

Facebook připravil novou příručku, která má pomoci začínajícím vývojářům s tvorbou, implementací a procesem revize aplikací. Cílem je podpořit budování platformy a poskytnout vývojářům kvalitní edukační materiály.

Po spuštění hlavního panelu aplikace uvidí vývojáři nejběžnější příklady a scénáře, jak začít s integrací jejich aplikací do Facebooku.

Vývojář si může vybrat jeden ze tří uvedených scénářů, který má zjednodušit celý proces implementace:

  1. Integrace přihlášení Facebooku – Zde najdete instrukce, jak postupovat při implementaci aplikací, které budou využívat přihlášení skrze Facebook.
  2. API pro stránky – Tento krok pomůže novým vývojářům při integraci aplikací, pomocí kterých mohou uživatelé aktualizovat a spravovat facebookové stránky. Uživatel pak publikuje obsah na Facebook nebo Messenger pod identitou stránky skrze aplikaci.
  3. Implemetance Marketing API – Tento návod vám pomůže získat informace o tom, jak propojit aplikace ke spravování reklamy na Facebooku, jak automatizovat proces reklamy nebo vytvářet publika.

Pokud se jedná o zkušenější vývojáře, mohou tento krok vynechat.

Po výběru jedné z možností se vývojáři zobrazí podrobný návod, jak postupovat při implementaci, propojení s Facebookem a pokyny týkající se různých oprávnění a ověření.

Další změny Facebook provedl v procesu schvalování a revize aplikací:

  • Přehled oprávnění a funkcí – Jedná se o obsáhlou tabulku, která vám pomůže pochopit, o která oprávnění byste měli požádat.
  • Přehled aktuálního stavu – Poskytne vám informace o stavu vaší žádosti a ověření.
  • Schválené oprávnění – Představuje seznam schválených oprávnění a funkcí.

Přečíst si můžete i základní informace o účtech pro vývojáře, o rozhraní API a jak je můžete využít pro vytváření vaší aplikace.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře