Facebook přejmenovává News Feed na Feed

16. 2. 2022Novinky

Facebook oznámil, že ode dneška mění název hlavního prvku aplikace. Nově se namísto News Feed bude používat pouze označení Feed. Cílem je zjednodušit branding a zabránit případným zmatkům.

Proč? Facebook tuto změnu provádí především proto, že zmínka o novinkách (anglicky „news“) v News Feedu byla pro některé uživatele matoucí. Označení News Feed totiž vedlo některé k domněnce, že v hlavním kanálu příspěvků najdou pouze zprávy, ale ne nutně příspěvky od přátel.

Přestože má Facebook aktuálně více než 2,9 miliardy uživatelů a většina z nich je s termínem News Feed obeznámena a dobře ví, jak funguje, existuje stále ještě mnoho dalších regionů, kam Facebook teprve proniká a kde jsou uživatelé na začátku.

Jedná se tedy pouze o změnu názvu, která bude lépe odrážet různorodý obsah, který lidé vidí na svých kanálech. Změna nemá širší dopad na používání aplikace.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře