Facebook přidá stránkám fanouškovské odznaky

4. 9. 2019NovinkyNovinky

Od loňska přidává Facebook členům skupin ke jménu odznaky v podobě malých obrázků a poznámek. Když se daný uživatel zapojí do diskuse k některému z příspěvků, ostatní vidí, jaké má označení. Tyto odznáčky se osvědčily ve zvyšování engagementu, proto je nyní Facebook rozšiřuje i na stránky.

Zvýšení zájmu uživatelů je v tomto případě cílem číslo jedna. Pokud totiž někdo uvidí, že jiný uživatel je označený například jako „Zakládající člen“, je větší pravděpodobnost, že bude mít zájem sledovat i jeho další příspěvky a komentáře. A naopak – když uživatel sám získá například označení „Vycházející hvězda“, je pravděpodobnější, že bude v komunitě aktivnější.

Tato iniciativa podle Facebooku přináší u skupin výsledky, proto se rozhodl odznaky rozšířit i na stránky. Ty budou určené pro aktivní a angažované fanoušky.

Foto: Social Media Today

Fanoušci stránky tak mohou získat například označení „Anniversary follower“ nebo „Milestone follower“. Díky tomu ostatní v diskusích zjistí, kdo je kdo a čí komentáře se vyplatí sledovat. Je to ovšem také indicie pro správce stránek, protože pochopí, na které uživatele se zaměřit a čí aktivitu sledovat nejvíce.

Foto: Social Media Today

Pakliže je fanoušek velmi aktivní, může získat až dva odznaky najednou. Vedle jména bude tato skutečnost označená celým názvem prvního odznaku a dodatkem „+1“.

Označování aktivních fanoušků se na stránkách neobjevuje poprvé. Už v červnu získaly stránky, které mají více než 10 000 sledujících, odznaky pro své „Top fanoušky“ (na ty půjde nově cílit i v reklamách). Díky tomu mohou správci publikum dobře segmentovat, koncentrovat se na konkrétní uživatele, sledovat jejich zájmy a reakce a přizpůsobovat jim obsah.

Kdy Facebook odznáčky zavede a jestli budou k dispozici všem stránkám, anebo znovu jen těm největším, není zatím jasné.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře