Facebook přidal do skupin nové nástroje pro kontrolu a moderování

29. 7. 2021NovinkyNovinky

Facebook přidal do skupin aktualizované rozhraní pro správce, nové nástroje pro moderování komentářů, kontrolu nových příspěvků, statistické přehledy a řadu dalších novinek. Tím správcům zjednoduší provoz skupin a podpoří to správné zapojení členů.

V první řadě se mění vstupní administrační rozhraní, které je jednodušší, intuitivnější a usnadní přístup k různým nástrojům.

Uvidíte tu například, co je potřeba ten daný den udělat nebo co vyžaduje vaši pozornost. Nové funkcionality budou v aplikaci zvýrazněné, podobně jako praktické tipy a aktualizace od Facebooku.

Zdroj: Social Media Today

Kromě toho přidává Facebook speciálního asistenta správce, který vám umožní nastavit vlastní pravidla toho, co chcete spravovat nebo moderovat.

Můžete například automaticky odmítnout komentáře, které obsahují odkazy na weby třetích stran, což je určitě užitečné pro komunity vytvořené kolem značky či firmy – zabráníte tím doporučování konkurence. Pomocí asistenta můžete také odmítnout nové členy, kteří nesplňují parametry pro vstup do skupiny. Stejně tak vám pomůže řešit spamy na Facebooku a dokonce začne automaticky moderovat příspěvky i komentáře.

Facebook vám dále umožní definovat, jaké typy příspěvků mohou členové ve skupině sdílet, a to pomocí jednoduchého vypnutí či zapnutí možností. Zároveň budete moci nastavit možnosti krátkých odkazů v rámci vytváření příspěvků.

Zdroj: Matt Navarra

Facebook také upravuje proces moderování komentářů pomocí nové funkcionality, která vás upozorní na možný konflikt. Díky ní budete schopni rychle detekovat potenciální problematickou výměnu názorů a začít situaci řešit.

Zdroj: Social Media Today

Facebook vám vždy zvýrazní interakce, které identifikuje jako potenciálně konfliktní, takže k nim získáte velmi rychlý přístup a buď se vám podaří roztržku uklidnit, anebo můžete zapojit další nový nástroj a komentáře zpomalit. Facebook vám totiž umožní určit, jak často mohou určití členové ve skupině komentovat.

Zdroj: Social Media Today

Další novinkou jsou pak nové přehledy, které poskytují kompletní přehled o činnosti každého člena skupiny. I to je praktické vodítko k posouzení, zda je daný člen pro vás a vaši skupinu hodnotný, či nikoliv.

Facebook také zavádí nový proces odvolání, který zahrnuje obsah, který jste zveřejnili vy nebo jiní správci, anebo který schválili členové. To vám pomůže zefektivnit správu skupiny.

Zdroj: Social Media Today

Dále budete mít možnost označit pravidla skupiny v rámci komentářů a příspěvků pro větší přehlednost. Tuto funkcionalitu budou moci využít i členové skupiny.

Zdroj: Social Media Today

A nakonec Facebook zpřístupňuje ve všech skupinách na světě možnost připnout komentáře a upozornění na oznámení správce skupiny.

Zdroj: Social Media Today

Nové nástroje jsou tak dalším způsobem, jak Facebook správcům usnadňuje provoz skupiny a zajišťuje, aby členové zůstali zapojení tím správným směrem. Současně se můžete zaměřit na typy interakcí, které v rámci vaší komunity fungují nejlépe.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře