Facebook přidává do skupin automatické schvalování žádostí o členství

3. 1. 2020NovinkyNovinky

Jste administrátoři skupin a schvalování požadavků členství vám zabírá zbytečně mnoho času? Facebook přichází s novým nástrojem, který celý proces zautomatizuje. Nová funkce není povinná, ale volitelná. Podívejte se, jak na to!

Na počítači přejděte do vaší skupiny, klikněte v horním menu na Další a Moderovat skupinu. Dále vyberte Automatické schvalování členství. Objeví se vám obrazovka se základními informacemi o rychlejším způsobu schvalování členství.

Poté, co kliknete na tlačítko Pustit se do toho, se vám otevře další okno, kde můžete zadat pravidla pro automatické schválení členů:

  • Pokud máte nastavené otázky pro zájemce o členství ve skupině a uchazeč na ně odpoví, můžete nastavit, že Facebook jejich požadavky po tomto úkonu automaticky schválí.
  • Druhé pravidlo umožňuje uživatele schvalovat na základě místa pobytu, které musí být veřejné a vzdálené do 40 km od vámi zvolené lokality.
  • Třetí možnost je, že se musí uchazeč přátelit alespoň s jedním členem skupiny.
  • U čtvrtého pravidla můžete zaškrtnout požadovanou dobu, od kdy je žadatel zaregistrovaný na Facebooku. Na výběr máte 3 měsíce, 6 měsíců, 1 rok a 2 roky.

Vybrat můžete všechny nebo jen některé z členských požadavků. U uchazečů, kteří je splní, nebudete muset žádosti o přijetí do skupiny vyřizovat vy sami, ale budou schváleny automaticky. Facebook vás pouze notifikuje, komu členství schválil. Funkci můžete kdykoliv vypnout a vrátit se k manuální kontrole.

Facebook stále ale doporučuje, abyste pravidelně kontrolovali seznam nových členů, a to z důvodu dobrého chodu skupiny a bezpečnosti.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře