Facebook přináší novinky pro komentáře ve skupinách

12. 4. 2021Novinky

Facebook přidává do skupin dvě nové funkcionality a obě se týkají komentářů. Jednak budou mít správci možnost zpomalit komentování u příspěvků, což může pomoci zmírnit emocionální debaty. A dále se u komentářů testuje hlasování v aktualizované podobě.

Zpomalení komentářů

Novou funkcionalitu Zpomalit komentáře najdou správci a moderátoři Facebook skupin v seznamu možností u příspěvku. Zpomalit debatu půjde přitom u jakéhokoliv jednotlivého postu. Pokud tuto možnost zvolíte, každý uživatel bude moci přidat komentář pouze jednou za 5 minut.

To je dobré řešení pro ty příspěvky, které vyvolávají vášnivé a negativní diskuse. Funkcionalita může zabránit nepromyšleným konfliktním reakcím a dává správcům možnost kontrolovat negativní engagement, který ve svých skupinách podporovat nechtějí.

Zdroj: Matt Navarra

Hlasování u komentářů

S hlasováním u komentářů začal Facebook experimentovat už loni v listopadu. Nyní testování aktualizuje a přináší nové odznaky. Ty můžete přidělit ke komentáři a dát tak uživateli najevo, proč jeho názor považujete za hodnotný.

Zdroj: Johannes Van Zijl / Matt Navarra

Ke komentáři můžete rovněž přidat nové ikony, které vyjadřují jednotlivé postoje, a podpořit tak větší aktivitu daného autora.

Zdroj: Johannes Van Zijl / Matt Navarra

Hlasování u postů ve skupinách je tak více sladěno s možnostmi na Workplace, kde je již k dispozici.

Zdroj: Johannes Van Zijl / Matt Navarra

První novinku Facebook postupně zavádí, druhá je teprve ve fázi testování a zatím není jasné, kdy ji rozšíří globálně.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře