Facebook Reels umožní pozvat spoluautora

18. 10. 2022Novinky

Facebook chce co nejvíce rozšířit videa Reels. Tentokrát prostřednictvím nové možnosti spolupráce na videích, což by tvůrcům umožnilo přizvat jiného uživatele ke spoluautorství klipu.

Facebook v současnosti vyvíjí novou funkcionalitu Invite Collaborator, kterou najdete v rámci procesu vytváření videa. Ta umožní přidat další profil, který by byl ve vašem klipu uvedený jako spolutvůrce.

Jedná se o další funkcionalitu, která zapadá do plánu Mety pomoci tvůrcům maximalizovat jejich úsilí na sociálních sítích.

Meta už představila například funkci Creator Collaborations, která umožňuje, aby u jednoho příspěvku na Facebooku bylo uvedeno více tvůrců, nebo nástroj Collabs na Instagramu, což je v podstatě přesně tato novinka, jen u příspěvků a Reels na Instagramu.

Nová funkcionalita dává smysl, protože už více než 50 % času na Facebooku tráví lidé u videoobsahu a „konzumace“ Reels rychle roste. Navíc by mohla být další skvělou příležitostí pro partnerství influencerů / tvůrců a firem.

Novinka je zatím ve fázi interního testování. O dalším vývoji vás budeme informovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře