Facebook spouští nové nástroje pro tvůrce videí

28. 11. 2017Novinky

Každý kreativec, tvůrce nebo autor videí chce kolem své vášně vytvořit komunitu, která bude jeho nadšení sdílet. Ať už se jedná o zábavné spoty, oblíbené recepty nebo návody, jak uplést svetr, na Facebooku si fanoušky najde kdekdo. Sociální síť proto zavádí nové nástroje, které jejich snahy podpoří.

Na sociální síti mohou tvůrci videí oslovit přes 2 miliardy fanoušků a lidí, kteří se do jejich aktivity rádi zapojí. K tomu dnes řada z nich využívá především live vysílání. Facebook chce však tvůrce videí ještě více podpořit, a proto zavádí takzvanou Facebook Creator App – aplikaci, která je určená pro tvůrce videí na celém světě.

Díky této aplikaci můžete jednoduše vytvářet originální videa, používat extra prvky pro živé vysílání nebo se zajímavě propojit s vaší komunitou. Pokud tedy vytváříte videa pro Facebook, můžete se těšit na následující novinky:

  • Live Creative Kit – Zde získáte přístup k exkluzivním nástrojům, které vašemu live videu dodají osobitost a zábavu. Můžete zapojit intra či outra, samolepky, na které mohou diváci interaktivně reagovat, nebo grafické rámečky laděné do vašeho brandu.
  • Community Tab – Díky této funkcionalitě se s fanoušky spojíte za pomoci jednotného boxu, který centralizuje komentáře z Facebooku a Instagramu a zprávy z Messengeru.
  • Camera & Stories – Využijte zajímavé efekty či rámečky a jednoduše zveřejněte obsah napříč platformami. Tento nástroj vám nabídne i snadný přístup do Stories.
  • Insights – Nechybí ani metriky, kde najdete informace o tom, jak si vede váš obsah. Zahrnuté jsou i analytiky o stránkách, videích a fanoušcích.

Facebook Creator App už je na světě pro uživatele iOSu. Na platformu Android by měla aplikace dorazit během několika měsíců. Nástroj je k dispozici jednotlivcům na stránkách a profilech. Stáhnout si ji můžete také v Apple App Store.

Pro tvůrce videí existuje i nová webovka Facebook for Creators, kde najdete zajímavé zdroje a tipy, jak vytvořit originální videa, spojit se s fanoušky a využít Facebook na maximum.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře