Facebook testuje animace při sdílení příspěvků

24. 6. 2021Novinky

Facebook začal testovat nový způsob, jak zvýraznit sdílené příspěvky v News Feedu. K příspěvku si budete moci nově přidat animovanou grafiku, která přitáhne pozornost mezi ostatním obsahem.

Na výběr máte řadu barevných animací a/nebo pozadí. Ty se ostatním uživatelům u vašeho postu zobrazí ve chvíli, jakmile se k němu ve feedu dostanou. Animace dokáže zachytit pozornost, a to znamená větší pravděpodobnost engagementu.

I firmám může tato funkcionalita přinést užitek. Svou propagaci můžete například podpořit pomocí UGC. Můžete se pokusit přimět ty správné uživatele, aby nasdíleli váš příspěvek, připojili k němu animaci a díky tomu k němu připoutali pozornost sledujících.

Novinka se zatím testuje s omezeným počtem uživatelů. Pokud ji už máte k dispozici, uvidíte pod příspěvkem upozornění Sdílejte reakci v příspěvku. Doporučujeme vyzkoušet.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře