Facebook testuje reprodukci stylu textu podle obrázku

15. 6. 2021Novinky

Facebook vyvíjí nový nástroj TextStyleBrush založený na virtuální realitě (VR) a strojovém učení, který umožní automaticky přetvořit vizuální podobu textu podle obrázku s požadovaným stylem písma. To by mohlo vést k významnému rozvoji v oblasti úprav, replikací či překladů textů.

Nový nástroj umožní nahradit font textu ve stávajících obrázcích pomocí jednoho referenčního snímku. Narozdíl od většiny VR systémů je TextStyleBrush prvním self-supervised modelem, který nahrazuje jak ručně psané, tak i strojové texty na základě jediného slova a najednou.

Ačkoliv je systém zatím ve fázi vývoje, jednoho dne by mohl odemknout nové inovativní příležitosti. Značně by například usnadnil fotorealistické cizojazyčné překlady (například jazykové mutace marketingového obsahu), umožnil vytvářet osobitá sdělení či textaci v rozšířené realitě (AR).

Zdroj: Facebook

O nástroji TextStyleBrush se více dozvíte v publikaci Facebooku nebo v článku Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře