Facebook umožní vytvořit alternativní profily

19. 7. 2022Novinky

Meta testuje možnost, jak si na Facebooku vytvoříte samostatné profily pro různé účely nebo interakci s různými prvky platformy. Nově budou k dispozici až 4 další samostatné profily, které budou propojeny s jedním hlavním účtem.

Meta chce tímto krokem podpořit tvorbu a sdílení obsahu. Jak se totiž ukazuje, to, že jsou na Facebooku přítomní „všichni“, odrazuje mnoho uživatelů k tomu, aby tvořili obsah. Každá informace, kterou sdílíte, totiž nemusí být vhodná pro všechny vaše kontakty. Jiný obsah chcete sdílet s rodinou, jiný s přáteli a jiný zase s kolegy z práce či klienty a obchodními partnery.

Proto Meta umožní vytvořit více profilů – a to až 4 alternativní, které budou propojené s vaším hlavním účtem. Každý účet přitom musí obsahovat skutečné jméno nebo identitu osoby. A každý z účtů bude mít také svůj vlastní News Feed.

Tento účel dosud suplovaly Facebook skupiny, kde se lidé mohli vyjádřit k úžeji zaměřeným tématům, aniž by to viděli uživatelé, pro které daný obsah není určený. Alternativní profily vám tak umožní vytvářet obsah pro různá publika, aniž byste se museli obávat negativních důsledků.

Facebook se o podobný způsob dělení obsahu pokoušel už v roce 2016, kdy v aplikaci spustil alternativní tematické feedy. Ty se však příliš neujaly, zejména kvůli nepřehlednosti, nevyžádané poště, spamům a opakujícím se příspěvkům.

Zdroj: Social Media Today

Nová koncepce by měla být dokonalejší a efektivnější. Meta s ní navíc počítá i pro budoucí využití v rámci metaverza.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře