Facebook vrací vysílání Live With

3. 6. 2020Novinky

Vzpomínáte si na živé přenosy, kam jste mohli pozvat hosta a vysílat společně? Nástroj Live With, který Facebook v listopadu 2019 odstranil, se teď znovu vrací na scénu.

Koronakrize dokázala, že uživatelé živá videa opravdu milují. Proto Facebook hledá nové možnosti, jak jim tento zážitek ještě více zpestřit. A ukázalo se, že fanouškům chybí vysílání ve dvou. Proto Facebook vrací nástroj Live With, který už v minulosti jednou zavedl, ovšem kvůli neúspěchu odstranil. Svítá mu teď na lepší časy?

Co Live With umí

Live With umožňuje spoluvysílat živá videa. To znamená, že do vysílání můžete pozvat další osobu a společně ho přenášet publiku. Funkcionalita má celou řadu uplatnění. Divákům můžete představit zajímavého hosta, udělat rozhovor s odborníkem, spoluúčinkovat s nějakým umělcem a podobně.

Zdroj: Facebook

Spoluvysílání má přitom několik podmínek a možností:

  • Pozvat hosta můžete v mobilní verzi živého videa, ať už vysíláte z vaší firemní stránky, nebo z vašeho osobního profilu.
  • Pokud však vysíláte ze stránky, host se může přidat pouze ze svého osobního profilu. Další stránku přidat nelze.
  • Hosta můžete do vysílání kdykoliv přidat i ho z něj odstranit.
  • Stejně tak host může kdykoliv odejít.

Jak na to?

  1. Klikněte na ikonu Live v horní části News Feedu na vaší stránce nebo profilu.
  2. Klikněte na Live With ve spodní části obrazovky.
  3. V seznamu diváků vyberte osobu, kterou chcete pozvat, a klikněte na Přidat.

Novinku zavádí Facebook postupně do celého světa. Kromě toho chystá další interaktivní prvky, které plánuje spustit v následujících týdnech. Podrobnosti si přečtete na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře