Facebook vyvíjí vlastní verzi aplikace Clubhouse

19. 2. 2021Novinky

Facebook pracuje na nové audio aplikaci. Ta má sloužit stejnému účelu jako aplikace Clubhouse, jež v poslední době zaznamenala rapidní nárůst uživatelů.

Nová aplikace Facebooku, která by měla sloužit jako networkingová sociální síť pro sdílení mluveného slova, je právě v nejranější fázi vývoje.

Facebook sice už své nástroje k audio a video propojování lidí má (například Messenger Rooms), ale stále hledá nové cesty, jak se přiblížit publiku a splnit mu jeho potřeby pomocí nejnovějších technologií. Navíc má již zavedenou infrastrukturu i dostatečné kapacity na to, aby mohl uživatelům nabídnout nástroj, který odpovídá aktuálnímu trendu. Tím by zabránil, aby trávili čas v jiné aplikaci.

Podobně jako Clubhouse se Facebook v nové aplikaci zaměří na jednoduchost ovládání a audio přenos. Pokud ji zavede, mohla by najít skvělé uplatnění především ve Facebook skupinách, kde by se mohla těšit velké popularitě. Zároveň by přinesla nové možnosti marketérům a značkám.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře