Facebook zavádí ve skupinách QR kódy, e-mailové pozvánky a další novinky

16. 3. 2022Novinky

V rámci pokračujícího boje proti dezinformacím na internetu chystá Facebook několik nových funkcionalit pro skupiny. Ty mají správcům pomoci omezit dezinformace v komunitách a zároveň zajistit bezpečnost členů. Novinky přidává Facebook také v rámci podpory růstu komunit.

Facebook v první řadě přidává novou funkci, který umožní automaticky zamítat příchozí příspěvky, u nichž bylo zjištěno, že obsahují nepravdivé informace. V rámci nastavení skupiny si můžete nastavit automatickou blokaci.

Moderátoři tak mohou lépe dohlížet na šíření takových příspěvků, aniž by je museli ručně vyřazovat nebo provádět vlastní ověřování faktů, což může být časově poněkud náročné.

Zdroj: Facebook

Facebook také rozšiřuje funkci „ztlumení“ a přejmenovává ji na „pozastavení“, aby správci a moderátoři mohli dočasně pozastavit členům a účastníkům skupiny psaní příspěvků, komentování, reagování, účast ve skupinovém chatu a vytváření nebo vstupování do Rooms ve skupině.

Facebook dále rozšiřuje funkci Admin Assist, která bude nyní schopna automaticky schvalovat nebo zamítat žádosti členů na základě konkrétních, manuálně zadaných kritérií. Jako například, zda potenciální člen skupiny vyplnil všechny členské otázky.

Zdroj: Facebook

Nyní můžete vytvořit sadu automatizovaných pravidel pro blokování příchozích požadavků členů, čímž se omezí nutnost ruční práce a zrychlí se reakce.

A nakonec Facebook přidává několik nových nástrojů pro růst komunity, a to QR kódy a možnost pozvat lidi do skupiny prostřednictvím e-mailu.

Zdroj: Facebok

Nové QR kódy umožní uživatelům připojit se ke skupině na Facebooku pomocí jednoduchého naskenování kódu fotoaparátem telefonu. Po naskenování budou přesměrováni na stránku O skupině, kde se mohou připojit nebo o připojení požádat.

Možnost zvát lidi e-mailem pak umožní rychle budovat komunitu na Facebooku. Tato novinka se hodí například pro zasílání pozvánek na e-mailový seznam vašich stávajících zákazníků.

Podrobnosti o všech novinkách se dozvíte na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře