Facebook zůstává nejdůležitější sítí pro malé a střední firmy

2. 3. 2023Novinky

Podle nového průzkumu společnosti Skynova zůstává Facebook pro malé a střední podniky stále tou nejdůležitější platformou a pojítkem se zákazníky. Za ním následuje Instagram.

Průzkum se prováděl mezi 1 000 majiteli malých a středních firem a zjišťoval, které sociální sítě jsou klíčové pro získávání nových zákazníků. Výsledky odhalily, že na nejvyšší pozici se stále drží Facebook. Hned za ním se umístil Instagram, který je důležitý zejména pro mladší generaci majitelů firem.

Průzkum dále zjistil:

  • Přilákání zákazníků (35 %), zvýšení povědomí o značce (34 %) a řízení pracovních postupů (33 %) patří mezi nejčastější obtíže, se kterými se malé podniky potýkají. Řešení hledají tyto firmy nejčastěji a právě na sociálních sítích.
  • 30 % majitelů malých a středních firem z generace Z přitom považuje sociální sítě za nejzásadnější nástroj pro úspěch v podnikání. Což je logické vzhledem k tomu, že tito lidé vyrostli již v době internetu.
  • 60 % majitelů firem starších ročníků uvádí, že stěžejní platformou je pro ně Facebook. Naopak pro většinu zástupců generace Z je prioritou Instagram (68 %).

Průzkum se zaměřoval kromě sociálních sítí také na další potřeby malých a středních firem. Pokud vás zajímá více, celou zprávu najdete zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře