Instagram přidává ankety do komentářů a videa do Notes

7. 11. 2023Novinky

Instagram spouští dvě interaktivní novinky. V komentářích u příspěvků a Reels testuje možnost přidávat ankety. V poznámkách budou zase nově k dispozici selfie videa. Oba prvky by měly zvýšit zapojení uživatelů.

Ankety v komentářích

Instagram umožní v rámci komentářů u příspěvků ve feedu a videí Reels přidávat interaktivní ankety. Novinku testoval v uplynulých šesti měsících a nyní ji zavádí do ostrého provozu.

Ankety samy o sobě přitom nejsou na Instagramu žádnou novinkou. Už dnes je můžete spouštět ve Stories a přímých zprávách. Osvědčily se jako oblíbený nástroj, který pomocí jednoduché a odlehčené interakce výrazně usnadňuje přispívat svými názory a zapojit se do obsahu ostatních uživatelů.

Pro tvůrce a firmy mohou být ankety dobrou cestou, jak si zajistit zpětnou vazbu a zvýšit míru zapojení publika. Právě zjednodušený formát pomáhá získat velké množství interakcí a pozitivních signálů, které mají vliv na algoritmus.

Zdroj: Meta

Instagram začíná novinku postupně zavádět. Brzy by měla být dostupná globálně.

Videa v poznámkách

Instagram také umožní přidat video do nástroje Notes. Díky tomu by mohly poznámky ožít, vyniknout mezi ostatním obsahem a inspirovat k větší interakci.

Instagram věří, že tento doplněk zaujme především mladší publikum. Právě u těchto uživatelů se Notes těší největší oblibě. V červnu například Meta uvedla, že v předchozích 90 dnech sdílelo poznámku více než 100 milionů účtů dospívajících lidí. Ti také vytvářejí poznámky desetkrát častěji než starší uživatelé. Kromě toho více než 20 % poznámek vytvořených mladšími uživateli obdrží odpověď. Mladší věkové skupiny jsou také více nakloněny krátkým videím, mezi která tato novinka spadá.

Příspěvek od @mattnavarra
Zobrazit v aplikaci Threads

Nová funkcionalita je zatím v omezeném režimu testování. Instagram ji ale v budoucnu plánuje rozšířit.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře